Thursday, December 30, 2010

sGt seRonoK


sampai je opis rini dah ade yg bsing2...
mlm td dok menggu xde pape anounce pun...
hehe..rupe2 nyer time brita midnite br d beritahu...

pdhal mls nk menggu...
dah ngntoq sgt...

but sye seronok sekali...

*
*

PENGUMUMAN....!!!!!!

Jumaat cuti...

yeaaaaaa...

buleh blik kg terus mlm ni...
blik kj nt leh kemas2...
jgn mare yerrr..

btw...TAHNIAH pada pemain2 Malaysia kerna menang game bola mlm td...
n telah memberi cuti free pd kami rakyat Malaysia...

Yahooooo...




Tuesday, December 28, 2010

hAbuan chriStmaS daY


Lama nyer sy tidak menjenguk diary sy ni...
windu pulak...hehe..
sbnr nyerr xde idea nk tulih ape...
coz 2 senyap ajerrr...

*
*

last week g kursus from 20 until 24 Dis...
So, hape pun x nengok nyerrr...
xsempat la kata kan..
eccehh....bz sgt la konon...
pd hal berukben ni wat hal...
hahaha...
slow sgt...

*
*

jm'at lps sempat meronggeng2 ke Sogo nengok pape yg leh di beli...
maklum la Christmas Day kan...
mesti ade sale punyerr...
so, kiteorg pon terjah jer...

tujuan nyer nk wat "window shopping" jerrr...
smpai jer...
huhhhh...
 manyak giler perfume yg diorg operrr...
sy pun tgok sana... tgok sni...
mne mau pilih nih...
fening...fening...

b4 ni pakai perfume len...
abih jer...die lg...
 tgok ni abih suda...


kali ni nk try perfume len pulak lerrr...
sume yg ade kt c2 sye try...
hehehe...

akhir nyerrr terjumpe yg ni...
ok gak lerr wangi nyerr...

"Tommy Hilfiger Perfume"


*
*




beli yang atas ni dpt free gif yg bwh nyerrrr...









ape yang penting ade org 2 tolong bayarkan...
abih dlm rm3++ ....ahaakkks
ngeh~~ ngeh~~

sangat seronok...
tenkiu bucuk cayang...
pasni leh bayarkan lg...hehe

*
*
pas abih bershopping sy wif my asben ke destinasi seterusnya...
mne yerrrr...
balik kampung daaaaaa....
@ Raub...
bercuti di sana selama 2 days...

Wednesday, December 8, 2010

seTelah kePenaTaN


Lambat pulak n3 ni...
xsempat nk masukkn skali ngn n3 sblm ni...
xpela...pape pun aku nk bercerita jgk...

ngeh ~~~ ngeh ~~~


sebenar nyerr nk citer psl makan2 jer...
makan2 ni pun ps aku wif my asben jln2 @ muzium smlm...

kiteorg lapar sgt...
so terus la grk ke tempat yg buleh mmberi kiteorg mknan...

pusing punyerrr pusing singgah jela kt Pizza Hut @ KL....
xthu nk g mkn kt ne dah...
sampai je c2 terus amik order...

tapi punyer la lama nk menggu waiter ni dtg amik order...
tgok muka my asben ni...
dah la lapar...lmbat pulak nk mkn...
sabo yerrr...



patut la lmbat amik order...
ade org booking mknan kt c2 rupe nyerrr...
siap booking meja lgi...ramai pulak 2...
huhhh...
terpaksa la menggu...
malas nk cari tempat mkn yg len...
al-maklum la KL kn....jemmm ajerrr...


*
*
*


sambil2 menggu aku menjeling2 menu yg ade...
nk makan ape erkkkk....(^?^)






*
*
*


last2 mkn ini ajer...
amik yg ade promote jerrrr...
coz xleh mkn manyak2...


spageti  > chicken bolognese




yang ni pulak > pizza > chicken masala




air mcm biasa > pepsi lerrrr.... + hot coffee




jom makan.....


selesai suda....
jumpe d n3 akan datang yerrrr....







Tuesday, December 7, 2010

jaDikaN aPe yG x jaDi


xdpt ke mana2 time blik bercuti d kampung Raub weekend ri2...
today aku wif my asben kuar berjalan2 @ KL jerrrr...
busan dduk d umah....
nk thu ke mana planning kiteorg...
mls nk bershopping...
so, berjalan2 la kiteorg berdua...

nk thu kiteorg ke mana  (^,^)

*
*


Muzium Negara @ KL

nak masuk juz byr RM2/person...


sudah sekian lama aku tak masuk ke Muzium Negara ni...
Last dlu pun time skolah rendah...
lama jgk kn...
pdhal slalu jer lalu kt dpn Muzium nie...

so aku ke cni arini utk me remind kn blik kepala otak aku yg x bape nk igt tentang Kisah2 Sejarah dlu2 kala...
pdhal aku mmg x minat sgt ngn subjek sejarah ni...
ngeee,,,ngeee,,,ngeee,,,

meh cni aku bwk ronda2 kt dlm muzium ni...
dpt gak snap pic2 kt dlm ni...

1st pic semesti nyer tuan punyer belog ni n asben nyerrr...
jommmmmm....kite grk ke dlm pulak...



*
*

tgk ni "Kitab Suci Al-Quran"
Lama suda...tp tulisan bg ayat2 dlm 2 still sama smpai skrg...
x pudar pun...


*
*

Yang ni plak kt Istana Melaka kot...
Bendahara tgh bersidang...
xperasan ape yg d tulih kt c2...hihihi...



*
*

yg ni plak kt Gua Cha, Kelantan...
diorg ni tgh nk nyalakan unggun api...



*
*

tgk ni...type writer sejak tahun 1920 an...
lama tuuu...


*
*



*
*

pic kt bwh ni > meja yg digunakan semasa hari laungan kemerdekaan negara kite...still elok lagi...


*
*


*
*


*
*


huhhhh....byk pulak nk upload pic2 ni...ckup la yerrr...
pic yg len xlarat nk upload dah...

jom exit..udah penat...

tapi...sempat lgik berposing kt luar 2...
muka kepenatan...
but still comei...xleh blah laaa...


setakat ini ajerrrr jln2 kiteorg kt muzium negara today...
kuar je dr c2 terus je cari tempat utk mengisi perut yg dr td asyik menyanyi jerrrr...




Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah ~ 1432H



"1 MALAYSIA 1 UMMAH" 


Hari Isnin bersamaan 29 Zulhijjah 1431H...
hari ni merupakan hari terakhir kita dalam tahun ini...
dan esok adalah Awal Muharram 1432H bulan pertama dalam tahun islam...
Kita digalakkan agar membaca 

doa akhir tahun




dan 

doa awal tahun...



Semoga kita semua sentiasa dibawah lindungan-NYA...
Salam Maal Hijrah buat semua umat Islam.



Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah...
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata:

“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

Smoga hidup aku lebih diberkati dan sentiasa mendapat kerahmatan ke arah yang lebih baik oleh Nya...AMIN
 

Friday, December 3, 2010

tAk bLeh Blahhhhh




ntah pape ntah aku ni...
tetiba jerrrr n3 kali ini....
ape cerrrrrr....????

jeng...jeng...jeng...

*
*
*

xde cer yg bes pon...
juz suke2 nk bercerita...
uweeeekkk...

baru2 ni kami bru membeli sebuah T_^^_T...
mcm la bes sgt kan...

*
*
*

ble dah dpt...mcm2 yg kne wat utk die...
bg pkai bju bru laaaa...
wat itu laaa...
wat ini laaaa...
macam2 laaaa...

die ni biasa jekkk...
tp kami nk menampak kn kelainan sket kt die...
cian die kan...
tambah cni...
tambah sana...

tapi xpe utk nampak lebih anggun...
Anggun tuuuuu...

time bru kuar ritu bagi die pkai skirt...
make up sket body die...
wahhhhhh...

*
*
*




lebih anggun bile dipandang...
sori la xleh nk publish plat no nyerrr...
ngehhh...ngehh...

bru2 ni xsampai 1 bln kami ade die...
kami bg lg sesuatu pd die...

lebih menawan kami letak sesuatu yg pd body nyerrrrr...
dgr mcm x leh blaaahhhh laaaa...
bru cun...

pstu kami bg die pkai bulu mata baru...
mata nyerrr pun dipkai eye contact...
hahahaha...
suke sgt tgk die ble dah nmpak lebih cantik...



utk sape lg sume niiiiii....
utk kami lerrrrr....





so, ini jela harta yg kami ade buat masa ni...psni nk plan utk memiliki lebih harta yg bermakna buat kami...

insyaallah...


weeKdaY pLanninG


Ape yg perlu aku lakukan weekend nie yerrr...
aku bercuti selama 4 days...
lama jgk 2...

xjdik nk blik kampung aku @ Perak....
tapi aku akan m'abiskan msa bercuti di kampung mertua @ Raub, Pahang...
spjg dok kt sna xkan nk relex kt umah je kann...


Any planning...(^?^)




Nak ke mna yerrr...

asben aku ade plan smlm mcm nk ke Kuala Gandah...
bes ke kt sna ekkkk...

ikut kan hati xnk g coz pegi berdua je...
if ada anak mmg bes...
leh bwk jln2 tgk gajah...
hehehe

tapi xpe la...
leh bwk ibu mertua aku berjln2 kan...
ahaaakkksss...

bertiga la kiteorang...

pape pun mlm ni kne blik kampung dlu...
sok bru plan jdik ke x nk g sna...



if jdik g Kuala Gandah nnt aku cerita d n3 akn dtg ekkk...
hope menjdik lerrr...xkan nk dok umah bersantai je kan...
jumpe n3 nnt yerrrr...
chauuuuuu dlu...



tAk meNjadi La PuLak


5.00pm
Balik kje smlm aku bergegas ke ruang dapur utk melakukan tugas aku...
nk thu ape yg aku nk buat...

*
*
nk masak rendang ayam daaaaaa....
laki aku teringin nk mkn rendang aym pulak....
ayam die dah beli awal2...
blik ptg 2 je aku kne msk...

nk thu rendang ayam 2 nk mkn ngn apeeeee.... (^?^)

*
*
LEMANG......

mne aku nk cri lemang ni....

haaaaaaaaa....

laki aku dah beli pun sbnr nyerrr...
tp kt pasaraya je la...
juz rebus je dlm periuk...
hahahaha....

*
*

nk di jdkan cerita lemang yg aku rebus 2 x menjdik laaaa...
LEMBIKKKKK la pulak...
nk mkn pun xbape bes...
aduhhhh...

walaupun lemang 2 x bape nk jdik...

Tapiiiiiiiii.....(^,^)

Rendang Ayam yg aku buat menjadik pulak...
hehehehe...
dapat pujian dri laki aku lerrrrr...
wooooowwwww...

mmg bes...
tenkiu bucukkk...

7.00am
siap proses memasak rendang ayam...
nyumm...nyumm...

xsbr nk mkn...
tggu msuk solat magrib je...
terus g solat...
pastuuuuuuu....
ape lg...
mkn daaaaaa...

*
*
lemang 2 laki aku je yg mkn...
aku meratah jerrr rendang ayam 2...
hehehehe...


p/s > sori ye bucuk lemang xmenjadik laaaa...lembik pulak...hehehe...pasni beli lemang yg betul la senang sket...lg sedappp...ngehh...ngehh...tapi rendang ayam 2 woooowwww...ahaakkks

Tuesday, November 30, 2010

dEMi kEbAIkan



ape yg aku tulis ni keluar dr lubuk hati aku sendiri...
bkn kepura2an semata2...
terpulang la dr pandangan mata org utk menilai aku seperti mana...
aku x pernah diminta utk menjadi aku sekarang ini...
hanya Dia yg thu ape yg berlaku...
aku hya merancang tapi Dia (Allah) yg menentukan buruk baik nye aku...
nk kata pasrah dgn kehidupan ni pun ade...
nape tidak boleh menerima kebaikan yg aku buat selama ini..
nape menghukum aku sebegini rupa...
ape slh aku pd manusia di sekeliling...
seolah2 aku tidak boleh lagi diterima utk melakukan kebaikan...
tiada ruang ke pd aku utk sume ini...
aku tahu aku tidak seperti wanita solehah yg dipikirkan org sekeliling...
aku ingin menjadi aku sendiri...
tapi dipersalahkan oleh org...
idup aku sekarang bkn kepura2an...
x sume manusia di muka bumi ini sempurna...
dlm kebaikan ttp ade keburukan...
betul la org kata hidup ni seperti roda...
berputar...


*
*
*
seolah2 aku "TAK LAYAK" utk berkata2 @ meluahkan ape yg aku rasa...



terpulang la pd yg menilai aku di mata sendiri...
aku masih memperbaiki diri aku sbb aku tahu aku bukan lah yg terbaik pd pandangan org...


Saturday, November 27, 2010

MeNu LuncH 2daY




Bile tiba hari cuti...
seperti biasa aku mesti melakukan tugas2 yg sepatut nya...

*
*
*

abih jer kerja2 tu sume...
perlu juga aku memikirkan ape yg hendak dimasak utk suami ku tengahari ni...



jawapan yg tepat...kne la tya tuan punye diri mau mkn ape...
bile di tya die nk mkn gulai kari kepala ikan (kepala ikan merah jerr)...

*
*
*

so, tugas aku memasak laaaaa...
sediakan bhn2 yg sepatutnya...

*
*

1st > tumis bawang + daun kari + rempah ratus (biji2an)


*
*
2nd > masukkan rempah kari n tggu sehingga pecah minyak...


*
*
3rd > pas2 bru la leh masukkan santan...(seperti dlm pic kt atas 2)...
mendidih je masukkan kacang bendi n letakkan garam secukup rasa...

*
*
Lastly >  masukkan kepala ikan n tggu sehingga masak...

*
*
ini lah hasil nyerrrr...




p/s > ptg ni nk kuar g shopping brg2 umah pulak...sambil 2 nk mencari hadiah kawen buat member asben sok..


Wednesday, November 24, 2010

suSpeN jErrrrr


patut kah aku bersungut...
patut kah aku berkata "TIDAK"...
selama ni pun aku senyap jerr...
bile disuruh ikut jerr...
tanpa berkata apa2...



ohhh noooo.....


mmg nasib aku ni jdik mangsa keadaan kot...
tapiiiii.... aku still ade rsa hormat...
jgn kerana sekali aku disuruh...
berkali2 aku kne lagi...

sesuatu yg tiada kaitan dgn aku...
tapi aku jgk kena lakukan...
patut kah... (^_^)
pernah kah org lain melakukan ape yg pernah aku lakukan...
........?????

ape uolz rsa if uolz disuruh utk melakukan sesuatu yg tiada kaitan dgn diri uolz...
ade rsa tidak puas hati....(^.^...???)
klu xrsa pape 2, mmg uolz yg terbaik lerrrr....

*
*
*

ape yg aku tuliskan ni hanya sekadar luahan hati...
tidak ade kne mengena ngn hati org lain...
sbb hati aku yg rsa sume ni...






IKHLASLAH...!!!
menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan & keamanan...