Monday, October 17, 2011

Hepi Besday My Dear



Assalamualaikum...

Hari ni hari ape yerrrr.......?????
17.1o.2o11 <Monday>


.
.
.


Today is Mr Yo Besday...heeeee ^^

Hepi Besday Sayangggggggggggggggg....

weekend semalam baru balik dari kampung.. so, tak sempat nak prepare pape.. hukhuk..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... sempat gak prepare besday card untuk My Dear.. nyehhh..nyehhhh..

For You Sayang...




itu isi kandungan besday card jerrrr.. card nyer saya beli kat kedai..heeeee ^_*
pehtu saya tampal dalam card tu.. punyer la malas nak tulih sendiri..
.
.
.








setakat bagi besday card pun nak bising2 yerrrr.. ermmmmm.. ada aku kesah.. hehehe ^_^

walau apepun.. selamat menyambut hari lahir yang ke 29 thn sayang.. moga panjang umo & di murahkan rezeki serta diberi kesihatan yang baik oleh Nya.. udah tuoooooo erkkkkkk...huhu..


---------> stop di sini dulu yerrrr...

hujung minggu ni baru nak bawak Mr Yo kuar makan besau... macam candlelight dinner tuuuuuuuu... ecceeeeeeeeeeehhhhh..

bye2..


Friday, October 14, 2011

No TitLe........????



Salam 1 Malaysia ^_^

di ujung2 hari bekerja ni terasa tersangat la lemau berada di opis..hehe ^^ al-maklum la opis ketika ini sunyi sepi coz ketiadaan Bos2 besau..tak de sape nak nengok kami2 kat opis ni.. heeeeee;p padahal tersangat la bersenang lenang kan kan..bila lagi..bukan selalu ye idakkkk..

sooooooooooooo.. apa yang perlu kami buat yerrrrr.. nak mengular kottttt.. malas la pulakkk.. lebeh baik dok opis buat ape yang patut..hehehe



kepala sedang melayang2 ketika ini..dengan ini perlu saya tempek kan gambar ini untuk tatapan...sambil dok layan apa yang patut...






Monday, October 10, 2011

Renungan buat Tatapan BersaMa


Assalamualaikum...

-DOA UNTUK IBU BAPA-

Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka


Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.


Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.


Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .


Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.


Amin Ya Rabbul Alamin..
Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita.
Siapa tahu hidup
kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita.
Kerana kita menghisap
darahnya, tenaganya, airmatanya,
keringatnya. Istighfarlah, Istighfarlah. ..
Barangsiapa yang matanya pernah sinis melihat orang tuanya. Atau
kata-katanya sering mengguris hatinya, atau yang jarang
memperdulikan dan
mendoakannya. Percayalah bahawa anak yang derhaka siksanya
didahulukan didunia ini.
Ayah... Ibu ampunkanlah dosa-dosa anakmu...

Friday, October 7, 2011

Bajet 2o12 ------> Menanti gud news untuk Kami


Salam 1 Malaysia...


kredit google



Harini ada pembentangan Bajet 2o12.. nk dengar sangat2..hope ada guds news untuk penjawat awam seperti kami ini.. heeeeeeeeeeeeeeee;p

jom duduk depan tv jam 3.oo pm sambil makan cekodok yeaaaa..

.
.
.



ehhhhhh ^__* time tu saya di opis lagik laaaa.. huhu
takpe2...sempat sampai umah lg kalau nak dengar penghujung2 bajet ni ;)

Wednesday, October 5, 2011

Monday, October 3, 2011

Menu MaLam ini.. i Like.. i Like ^_*



Assalamualaikum ^_^

malam ini saya masak menu yang sangat saya suke... apeeeeee yerrrr ....???
RENDANG AYAM....heeeeeeeeeeeeeee ;p

2 minggu lepas saya dah wat menu ni.. tapi harini nak wat lagi.. tak kira la bape kali nak wat pun takpe.. yang penting mulut ni jugak yang nak makan kan... ermmmm.. saya suke...

ini dia mempersembahkannnnnnnn

.
.
.
.
.


Rendang Ayam ---- > air tangan saya ^_* wink...wink...hehe





camne..........??????????????
menyelerakan takkkkkk....

b4 ni saya masak rendang ayam ni ikut resepi mak jerrrr... folooooooo jerrrr... pehtu jenguk2 tenet..yang penting sedap di makan..

kalau sape2 nak try2 wat meh cini folo resepi kat bawah ni.. tak yah tunggu bulan raya nak masak menu ni yerrrr... bila2 pun leh masak.. heeee;p

BAHAN2 nyerrrr :

Ayam 1 ekor <kalau nak sedap guna ayam kampung lagi bes.... tapi saya guna ayam bandar jer..>
>Bawang Besar 3 ulas
>Bawang putih 2 ulas
>Halia 1 inci
>Serai 3 batang
>Lengkuas 1 1/2 inci
>Kunyit 1 inci
cili kering dikisar
kerisik <nak sedap letak banyak sket>
santan
daun kunyit dihiris halus
sedikit minyak masak

Cara2 memasak nyer :

1. bersihkan ayam dulu <pehtu goreng sekejap..sebab tak nak ayam tu hancur sangat>
2. blender bahan2 yang bertanda (>)
3. tumis cili kering yang dikisar tadi sampai pecah minyak.. <sebelum ni saya masak rendang tak penah tumis ngan minyak..tapi kali ni saya guna minyak..memang nampak kelainan>
4. pehtu masukkan bahan2 yang diblender tadi
5. masukkan santan & kerisik.. biarkan mendidih
6. bila dah mendidih baru masukkan ayam tadi & biarkan hingga kering..
7. last > masukkan daun kunyit yang dihiris halus tadi

yeaaaaahhh...selesai suda.. siap untuk di makan...
kalau ada ketupat bes nih...tapi takpe nasi kosong pun bulehhhh...


Selamat menjamu selera..

&

Selamat mencuba menu ini yer...