Tuesday, June 28, 2011

MENCARI HALA TUJUAN



Salam sume...
apa kena mengena ngan tajuk hari ni yer..ermmmmm...kalau perasan entri hari ni sume nye credit dari google..hehe ^_^ sambil2 dok wat keje kat opis ni terasa ingin mencari2 tempat yang bes untuk ke destinasi yang nak di tuju hujung minggu ni..planning awal bulan ritu nak ke Port Dickson..tapi tak jadi..so, kami plan ke tempat lain pulak..sudah bersetuju nak ke Cherating jer hujung minggu ni..kalau jadi pegi, tak lama pun..hanya 2 hari jer..bila tengok gambar kat google nampak cam menarik jer..jom jelajah cherating nak..
.
.
.


credit google

credit google

credit google


cami ke kalau saya ke sana nanti..ermmmm..tengok jela nanti..awal sungguh update nak bercuti di hujung minggu..padahal baru lepas lepas hari minggu..kalau tak jadi ni mmmmmm..nak kena niiiiii..hehe

p/s > saya memang suka bercuti ke tempat2 macamni..


DAH MACAM KETUL AIS...Brrrrrrr


Selamat pagi sume... ^___^
credit google

tengok ni...apa ke benda ni ntah...meh cini nak cerita..

.
.

masuk je opis pagi2 begini dah menakutkan saya..nak tahu pasal apa..??? bunyi macam kat pasaraya jer..padahal dok kat opis..aircond kat opis ni macam ade problem je..semalam bukan main lagi panas..kata nyer sedang di service..tapi tak kan la setelah di service leh sejuk sampai macam ni..pelik... ke nak kami ni mati kesejukan..hukhukhuk ^___^ Tolong datang betulkan balik aircond ni..kalau sampai ke petang macam ni ntah2 takde kat opis laaaa...hehe


Saturday, June 25, 2011

unPLan...


Assalamualaikum  ^___^

sekejap lagi saya akan berangkat pulang ke Raub..tak plan pun nak balik minggu ni..tapi disebabkan terpaksa kena balik jugak..tak balik lama pun..malam sok dah kembali ke sini semula..juz nak antar kain untuk tempahan..bukan untuk saya tau...kain untuk wat baju melayu Mr Yoo raya nanti..tahun lepas beli siap je..tapi untuk tahun disebabkan nak cari color yang sedondon, so kena beli kain untuk ditempah.. konon nye nak tumpangkan kain ni kat member nye kalau2 nak pulang ke Raub..tapi tak balik pulak..so kena la gi anta sendiri..

so, nak bersiap2 ni..sian pulak mak mertua tunggu kat rumah tu..
zaasssssssssss....!!!




Friday, June 24, 2011

SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI....


Selamat pagi...
sambil2 mencari mood di pagi hari ada pula jemputan segmen dari NasZ.. saya join yer..

Toink...!!!!



bila dah baca syarat2 nya seperti biasa la mesti kena join..tapi kali ni segmen yang berkaitan sebuah cerita dari NasZ..pehtu apa lagi kena continue la cerita tu...jom baca dulu CERITA INI ...pehtu pandai2 la yer...

dah baca kan..ni sambungan nye..

.
.

Setibanya di hadapan rumahnya, Mak Tiful (singkatan untuk Mak Beautiful) berdiri megah di hadapan pintu sambil memandang ke arah halaman rumah nya..mana tak nya, terkejut melihat Pak Cak sedang berada di dalam sebuah kereta mewah tuuuuuu..sambil menggaru kepala "Kete sapa la yang dipandu oleh Pak Cak ni.." tertanya2 pulak..dengan segera terus je keluar dari rumah dan meluru ke arah Pak Cak.. Bila ditanya, rupa2 nya kereta baru bos laaaa..saja nak melaram bawak balik rumah kata nya...nak pandu uji kata nya...cehhhhh...baru berangan nak dapat kereta baru (igt kete sendiri tadi - Mak Til)...  sekian..

cukup la setakat tu kan sambungan nyer..takde idea la nak tulih..huahahaha

sapa2 yang berminat jom la sama2 join SEGMEN NI.. sambil2 kita berkenal2 kan..



KaLau dah kePenaTan

Salam Jumaat ^__^
sembang2 di pagi jumaat begini..nak sembang ape yerr..ce citer ce citer..tengok tajuk entri tu macam ape jer..kepenatan....??? ape ni...penat teman Mr Yoo tengok bola ke malam tadi..errmmmmmmm.....
sebenar nye, juz nak tunjuk apa yang terjadi kalau sudah kepenatan..seperti gambar kat bawah tu..
.
.

gambar ni diambil masa petang kenduri kat kampung ritu..sedang2 kami kepenatan untuk mengemas dapur tengok ada lagi makhluk lebih kepenatan..apa yang dia buat pun tak tahu laaaa...makhluk tu adalah seekor kucing yang diberi nama "Michan".. orang lain sibuk wat keje tapi dia asyik dok membongkang ajer..gaya nye pun nampak sedikit lucah..hahaha ^ ^..malu laaaa...
.
.


haaaa...!!! yang ni baru nampak sket xpose nya..


kalau dah tengok tu abaikan jela yer...orang lain penat tengok pada tempat nye..tapi michan ni penat begini la jadi nya.. ^___^ takde kena mengena ngan apa yang berlaku semalam yerrr..heeee ; p

Thursday, June 23, 2011

perGi Tak keMBaLi


Assalamualaikum ^ ^
mood slow n terasa blurrrr sedikit hari ini..walau apapun still nak update entri..bukan ada apa pun..saja2 rajinkan diri jenguk2 album gambar family tadi..tertengok la satu gambar ni..terasa kerinduan yang teramat sangat pada nya.. ^__^  dah la bulan ramadhan pun nak dekat ni..kalau dulu setiap kali tiba hari raya mesti raikan hari raya bersama..sekarang tidak lagi..tahun ni masuk tahun kedua kami tak bersama nya lagi..rindu sangat kat arwahTok..
.
.


pergi buat selama-lamanya..hanya dengan iringan doa mampu ku serahkan.. Al-Fatihah..

p/s @ menitis air mata coz terlampau rindukan kan arwah Tok...

Wednesday, June 22, 2011

suDah Basi Tapi ....


Cerita suda basi tapi nak bagitahu jugak..hehe ^__^ pasai pa ntah..juz nak kasi tahu 2 minggu lepas saya n Mr Yoo terjebak untuk menonton Filem "KL GENGSTER" .. dah lama berlalu tapi sekarang baru nak bagitahu..korang dah g tengok ke..??? tengok tiket ni pun dah basi..
.
.


2 minggu berlalu..dengar citer sehingga kutipan sudah mencecah RM11 juta..sekaligus mencipta rekod filem tempatan yang mencatat kutipan tertinggi dalam sejarah industri filem.. betul ke..??? banyak tu..tak rugi la saya pegi tengok kan..Tahniah la buat diorang kan..nak kata menarik tu tak de la sebab banyak adegan gaduh2..i don't like..Mr Yoo punyer pasal kena la g tengok.. tapi sebab lain nyer coz ade Aaron Aziz jer..heeee ^ ^




SESI PROMOTE LIST BLOGGER SEGMEN "APKPA"


Halooooo ^____^
Thank's pada blogger2 yang sudi singgah & komen entri segmen yang saya JOIN tadi.. sesekali leh kenal2 ngan blogger lain kan..penat jugak blogwalking nI..nak kena terjah blogger2 yang join segmen tu..walau apapun saya mohon maaf kalau saya tak sempat nak terjah blog korang yang lain.. so, sekarang ni saya nak promote sket list blogger yang singgah2 kat sini mengikut syarat2 dari BA..sapa2 di luar sana jangan segan silu untuk terjah diorang yer...

selesai...

aKu pRoMosi kaU pRoMOsi aKU


Assalamualaikum ^ ^
Tiada entri yang menarik dari saya hari ini..tapi tadi terjah belog BA & ada wat segmen lagi..terasa nak join..best atau tak belum tentu kan..apa yang penting join ajer..tutup jam 3.30pm hari ini..hehe..pastu tunggu arahan seterus nya.. sapa2 nak join KLIK SINI yer..



SELESAI...!!!

moh kiter ramai2 join segmen ni..^____^


Tuesday, June 21, 2011

JANGAN DITANGISI APA YANG BUKAN MILIK KITA

Assalamualaikum..
juz nak berkongsi kata-kata ni..hope akan menjadi inspirasi baru di pagi hari begini..
.
.

Dalam perjalanan hidup ini seringkali kita merasa kecewa. Kecewa sekali. Sesuatu yang luput dari genggaman, keinginan yang tidak tercapai dan kenyataan yang tidak sesuai dengan harapan. Dan sungguh sangat beruntung andai dalam saat-saat tergoncangnya jiwa, masih ada setitik cahaya dalam kalbu untuk merenungi kebenaran. Masih ada kekuatan untuk melangkahkan kaki menuju majlis-majlis ilmu dan majlis-majlis zikir yang akan memberikan ketenteraman jiwa.
.
.
Hidup ini ibarat belantara. Tempat kita mengejar pelbagai keinginan dan impian. Dan memang manusia diciptakan mempunyai kehendak serta mempunyai keinginan. Tetapi bukan semua yang kita inginkan dapat dicapai. Sesungguhnya tidak mudah menyedari bahawa apa yang bukan menjadi hak kita tak perlu kita tangisi. Banyak orang yang tidak sedar bahawa hidup ini tidak punya satu hukum: harus berjaya, harus bahagia atau harus-harus yang lain.
.
.
Betapa banyak orang yang berjaya tetapi lupa bahawa hakikatnya semua itu pemberian Allah sehingga membuatnya sombong dan bertindak sewenang-wenangnya. Begitu juga kegagalan sering tidak dihadapi dengan betul. Padahal dimensi tauhid dari kegagalan adalah tidak tercapainya apa yang memang bukan hak kita. Padahal hakikat kegagalan adalah tidak terengkuhnya apa yang memang bukan hak kita.
.
.
Apa yang memang menjadi milik kita di dunia, samada rezeki, jawatan atau kedudukan, pasti Allah akan berikan. Tetapi apa yang memang bukan milik kita, kita tidak akan mampu miliki; walaupun ia nyaris menghampiri kita atau meskipun kita bermati-matian berusaha mendapatkannya.
.
.

"Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Luh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berdukacita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri.." (Surah Al-Hadid: 22-23)

Maka sudahlah, jangan kau tangisi apa yang bukan milikmu!

Sumber dari : untaian.webs

p/s @ sumtimes apa yang kita inginkan tak semestinya akan kita dapat..semua telah ditentukan oleh Nya..walaupun apa yang ditulis dalam entri ini bukan hasil tulisan saya, tapi banyak memberi manfaat pada saya sepanjang kehidupan saya mengejar harta dunia..Thank's kerna hasil tulisan anda telah membuka pintu hati ini untuk menerima takdir Nya..


Monday, June 20, 2011

Contest Best Photo of Me by YqNq Ellyana


Assalamualaikum ^___^
malam2 begini nak membizikan diri join CONTEST lak sebab nya baru sahaja di tag oleh Aliaa... saya perlu selesaikan segmen ni sekejap yer..



Then kena tempek 1 pic saya yang paling menarik la...menarik ke pic ni.....??? jOm tengok...


'''''''''''''''''''''''''''''''''
'''''''''''''''''''''''''
'''''''''''''''''
'''''''''''
''''''
'''
''



ape yang menarik yer pasal pic kat atas tu..hehe ^__^.. kepala sedang penin time tu sebab nye tali buaian tu cam nak putus jer..tu yang mendongak ke atas jer.. kalau yer jatuh terduduk la saya ni..tapi rasa nyer cam ade sumthing yang lebeh menarik kot disebalik pic saya ni..haha...walaucamne pun saya dah lindung sket apa yang berlaku kat belakang tu..sekian..

cukup la kot setakat ni kan..saya tag segmen untuk kengkawan yer..sila ambil perhatian..hehe


DONE...!!!

sapa nak join sila ke LINK KE SINI ...






Amifiqa Garden Bloglist


Selamat petang reader's ^___^
baru jap tadi saya terpanggil dari aimifiqa untuk join segmen nyer.. memang seronok kalau join segmen camni..

1st skali nak kena tempek header ni yer..



pehtu kena follow SYARAT2 NYE DI SINI...

.
.

nak mengetag segmen ni pada


.
.

Lastly...saya pilih category bloglist "FLOWER"

Selesai....!!!!

* If sapa2 nak join segmen ni klik Amifiqa Garden Bloglist yer..




Segmen Mencari 50 Blogger Cun Untuk Bloglist

Halooo ^___^
sejak 2 menjak ni asyik join segmen2 dari blogger jer..hehe..ni join lagi..if sapa2 nak join pon buleh..pegi je ke

Cun ke Tuan punya Blog ni..ahaaaksss ^0^
.
.


jOM nak cerita sket...

.
.
.

Blog saya ni takde la semegah macam blog korang kan..macam2 citer yang bes bila saya baca blog korang..Apa yang ada kat sini...??? jom la singgah2 dulu..baru tahu apa yang dicoretkan oleh saya..hehe..juz entri biasa leh untuk berkongsi ngan blogger di luar sana...

sekian... ^____^


SEGMEN JOM BLOGWALKING RAMAI-RAMAI

Assalamualaikum...
Untuk hari ni saya nak join segmen dari belog inikisahtia...
sapa2 nak berblogwalking beramai2 jom la join sama..


Saya nak tag

.
.
.


selesai..jom blogwaling ber ramai2 yer...



Sunday, June 19, 2011

MaKan Lagi..Lalalalala...!!!


Belum sempat perut ni nak berehat dah kena makan lagi..rasa nya weekend kali ni penuh dengan program makan je saya ngan Mr Yoo..meh cini nak tunjuk apa saya buat lagi petang tadi..hehe ^___^ Korang pernah dengar tak menu pasal "Laksa Mee"..kalau sebut je mesti ramai yang cakap macam laksa tu kan.. tapi Laksa Mee ni berbeza sket..sebab nya if tak salah kat kampong saya je yang tahu kalau sebut laksa mee..kampong kat Pantai Remis, Perak.. kat sini biasa dengar menu ni cam ne..bukan apa.. pernah tanya ngan member2 len pasal menu ni, diorang tak tahu pon..Termasuk la Mr Yoo ni bukan nye tak pernah makan, tengok pon tak pernah..haha..

meh cini saya tunjuk Laksa Mee yang diresepikan oleh Cik Puan Ann ni..nak kata pandai masak sangat tu takde la..juz cuba2 kan..sebelum ni mak je yang masak..kebetulan baru2 ni ada member bagi Laksa Mee ni kat saya..so kena la cuba2 masak sendiri kan..asyik dok makan jer..

.
.
.


ini la "LAKSA MEE" yang saya cakap tu..
kalau tengok macam mee kuning yang biasa tu je kan..tapi tak sama..mee ni memang color kuning gak tapi mee ni sedikit leper..pehtu laksa mee ni dimakan dengan sup..tak sama kan dengan laksa lain..


ni la mee tadi sebelum di masak...if nak makan juz celur kan dengan air panas sehingga lembut..

.
.
.

JOm saya share kan resepi nak wat Laksa Mee ni..

Bahan2 untuk membuat kuah nya...

 
Bawang merah & putih <dipotong untuk ditumis>
Udang <dibuang kulit nya>

 
Kacang panjang <dipotong kecik2>

* nak masak nye senang ajer..mula2 tumis kan bawang tadi sehingga kekuningan..pehtu masukkan air..<garam secukup rasa > tunggu sehingga mendidih..kemudian masuk kan kacang panjang..akhir skali masukkan udang..pas 5 minit tu tutup api..hehe..siap...!!! senang kan..


Untuk sambal yang merah tu wat cam biasa je..macam sambal tumis..saya guna cili boh jer..sambal ni boleh dimakan bersama dengan laksa mee tadi..hehe..

selesai untuk menu ini..selamat mencuba...!!!


LunCh tAdi


Hai ^___^
Lambat pulak nak masuk kan entri pasal makan tengahari tadi..nak tahu saya masak ape..jom terjah ke bawah..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


mana ni...??????
ade laaaa kat bawah ni...huhu


"Masak Tempoyak Ikan Patin"


ini "Pelam muda wif Budu" tau...


seperti biasa  "Kailan Goreng"


& tak lupa "nasi puteh"...hahaha..kalau tak de nasi tak cukup korum Lunch la kan kan..

cukup la kot setakat ni...asyik2 pasal makan je tuan belog ni..takde citer lain ke...haha..ape saya kesah..saya punya belog la..saya punya suka la nak wat entri hape... betul takk.. sekian..




SEGMEN SIMPLE : SAYA SAYANG AYAH...


Sempena hari bapa hari ni saya nak join segmen dari NASZ.. sudah tentu la berkaitan dengan hari bapa kan..
seperti biasa header ini diperlukan


.
.

SAYA SAYANG AYAH sebab ayah telah membesarkan ku dengan penuh kasih sayang, kesabaran serta ketabahan untuk berjaya dalam hidup dan percaya lah suatu hari nanti semua pengorbanan mu itu, akan ku balas dengan kejayaan dan akan menjadi insan yang berguna di dunia dan di akhirat..

sekian..

b4 tu nak tempek pic ayah saya dulu...heee ^____^..
Ann sayang ayah sangattttttttt...muaaaaahhhhh...


baru sekian..heeee;p

sapa yang sudi nak join segmen Link kan je


beKfES di HujUnG MinggU



Salam hujung minggu  ^____^
indah sungguh cuaca hari kan....panas terik jer..ada plan ke mana2 ke weekend begini..saya semalam dah keluar bershopping2..macam2 yang dibeli..untuk hari ini bersantai di rumah je kot..heeeeee ; p

bangun je pagi tadi terpikir nak wat bekfes ape untuk Mr Yoo ni.. kebetulan ada roti kan.. ini lah menu yang saya wat untuk si suami tercinta..ahaaakkss ^___^

.
.
.


"SANDWICH TELUR WIF CHEESE"

&

"SARDIN ROLL"

ini la menu bekfes kami pagi tadi..nak makan yang berat2 tak buleh la..sebab nya tengahari ni nak masak len pulak..anda pula bekfes ape yerrr...??
neway..Selamat berhujung minggu wif family yerrr..


Friday, June 17, 2011

SEGMEN SIMPLE : KALAU LAH


Haloooooo Guy's...
JOin segmen lagi..kali ni segmen simple dari NasZ..
& KLIK SINI kalau nak join yerrrr....


.
.
.

KALAU LA badan saya ni cantek macam model kan bes..ermmmmm ^___^ leh meragam pakai baju itu baju ini..macam2 gaya saya leh wat..pehtu wat catwalk macam model..bes tuh...tapi depan saben je la..hahaha ^___^ itu pun KALAU... disebabkan Tak Kalau la saya jadi begini..wuuueeeeekk... so..pasni kena banyak bersenam la kan KALAU nak jadi macam tu..tapi seb bek dah jadi milik orang..huahahaha...buleh ka kalau kau...heeee ;P

selesai.......


CeRia di haRi JuMaaT


Salam Jumaat ^__^
untuk hari ni saya nak buat senaman mulut laaaa..ceria2 di hari yang indah begini..sapa mau ikut jom join citer kat bawah ni..

.
.
.
.
.
.

Ada seorang ketua yang baru dinaikkan pangkat dalam sebuah syarikat yang besar... Kebanyakan pekerja di bawah nya mengalami masalah kurang bermotivasi, cuai dan malas... Jadi, sebagai bos baru dia mengambil keputusan untuk mengajar pekerja-pekerja ini... sesiapa sahaja yang dia nampak paling malas akan dipecat serta merta... malang tidak berbau apabila dia ternampak seorang pekerja yang sedang menyandar di tepi dinding..

Bos > Yang berbaju biru tu.. (sambil menjerit sehingga semua pekerja tersentak dan memandang ke arah lelaki itu)

Bos > Berapa gaji awak...??? (dengan nada yang keras)

Pekerja > Dalam RM800

Bos > Nah...!!! amek RM800 ni..berambus dari sini...kalau nak malas-malas pergi tempat lain.. pekerja itu mengambil duit tersebut dan terus pergi dari situ... Bos tadi memandang ke semua pekerja, siapa malas pasti kena pecat.. merasakan pekerja-pekerja memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas... namun, sebelum masuk ke bilik nya, dia bertanya kepada salah seorang pekerja kat situ..

Bos > Mamat tadi tu kerja bahagian mana...???

Pekerja > Ohhhhhh....dia itu penghantar pizza....

SEKIAN...



p/s : so, untuk bos2 sekalian pasni kena kenal ngan pekerja2 sendiri yer..kalau saya la kena tanya camtu tingin nak cakap gaji lebeh dari apa yang saya dapat sekarang ni...huaahahaha.. ^o^.. tapi ada ke bos camtu sekarang yer...heeee ; p



Thursday, June 16, 2011

saNtapaN kaMi maLam ini


Assalamualaikum...
setelah sekian lama saya tidak membuat entry pasal makanan..malam ini bermula kembali...heeee ;p  petang tadi excited sangat nak tengok "NORA ELENA" kan..tapi nak kena masak pulak..Mr Yoo col nak makan nasi malam ni..ermmmm... ^__^ padahal dah lama dapur ni tak berasap dengan masakan saya.. kalau berasap pon sebab masak maggie..heeee..

Nak tahu saya masak apa malam ni..jom tengok apa ntah ini...

.
.
.

jeng..jeng..



ini nama nye "AYAM MASAK KICAP"..
sendiri masak tau..resepi nye gitu2 ajer..


Yang ni pulak "KAILAN GORENG"..
dimasak oleh Mr Yoo..ermmmmm.. ^___^

sesi bersantap setelah selesai solat maghrib a.k.a selepas nengok Nora Elena.. sekian dulu yer..tunggu menu akan datang pula...




joM TerPacaK dePan TV tenGok "NORA ELENA"

Selamat petang sume ^___^
jom nengok "NORA ELENA"... ater nye ending nya hari ni kan..pehtu dapat tahu pulak ending citer ni tak sama seperti novel tu..BETUL KE...??? Nora Elena mati di akhir cerita ni....???




jOm ramai2 kita nonton EPISOD TERAKHIR "NORA ELENA" petang ni..




PERANG BLOGGER


Saya join segmen BEN ASHAARI ..
 Klik SINI yer..


siap...!!!


CONTEST : KAMI KAKI BLOGGING!


Saya datang lagi.. ^__*
 mari selesaikan tag dari NASZ pulak...



saya tag  >
 Leya 

SIAP...!!!

> & saya dah follow n link belog Farez yer..
.
.

contest ni nampak menarik sebab nya ada hadiah tau..mari ramai2 join nak..heee ;p
terus je LINK KAT SINI ..pehtu jangan lupa baca apa yang di nak k..last date nye if tak salah 2 julai 2011 kot..

Jom Join Bloglist Cik Bunny



Hai...hai..hai.. ^___^
kali ni saya di tag oleh Munirah untuk join contest ni la..saya join sekarang yer..heeee ;p




sapa2 nak join leh melawat ke belog INI yer..syarat2 nya pon leh baca kat citu..

sapa nak kena tag ni...errmmmm ^___^

...
..
.


yeaaaaaa...!!! oledi done..


Wednesday, June 15, 2011

1st Giveaway From Mizayusof.com


Haloooo guys...
Terlupa suda..2 hari lepas saya di tag oleh kawan saya ni ZILAZAIMY.. So, sekarang saya join yerr..



kata nye if nak join Segmen ni kena tag kan pada orang len jugak..& saya nak tag kan pada


if sape2 nak join leh ke link INI yer..

Segmen SimpLe : KekuaTan dan KeLemahan Diri aKu

Assalamualaikum..
saya nak join segmen simple ni pulak..if sape2 yang sudi nak join jom link kan ke SINI yer..



KEKUATAN DIRI AKU :

1. Rajin (asben saya cakap la...heee; p)
2. Berpegang pada prinsip
3. Baik hati (ye ke ni..??? tapi ada orang cakap tau..)
4. Optimis


KELEMAHAN DIRI AKU :

1. Suke Tido (kat umah laaa..)
2. Cepat terkejut
3. Sensitive punya orang


cukup la kot setakat ni kan.. ^___^ jom join skali yerrr..jangan lupa bagi komen ek..





GaMe anTaRa BLoggeR BErMuLa


Salam sume ^___^
entri ni saya copy dari entri Ketua Group kami..Tahniah kerna telah menyelesaikan game tadi.. jom tengok bawah ni..

.
.
.



NAMA KUMPULAN : PERFECT STANGERS

KETUA KUMPULAN : Nasz : http://mohdnaser.blogspot.com

AHLI KUMPULAN :






6. Pemuda Harapan : http://zonesaye.blogspot.com/






SEBAB NAMA KUMPULAN INI DIPILIH :

Even tak kenal each others, but we trying to mix up dlm satu group, Blogging adalah medan utk kita kenal antara satu sama lain, Not just membaca entri, but we keep in touch in write the comment and next ia dapat membantu blogger utk terus maju dgn adenye comment-comment yang membina, strangers is someone thet we need to think positive, sometimes it help us :D


Game Antara Blogger : Segera !

Haiiiii ^_____^
hari ni BA wat game la...saya join yerrrr...
mudah je kata nye..sape2 nak join klik SINI ekkk..
tamat sehingga jaM 1 tengahari ni jer..

-
-
-

Selamat mencuba yer kengkawan..

Tuesday, June 14, 2011

SEGMEN : 5 BLOG PILIHAN HATI





Halooooo ^____^
kali ni saya nak join lagi segmen BA....
if sapa2 nak join klik kat SINI wokeyyy..

then saya pilih 5 belog pilihan hati saya selalu...heee ;p

saya suka blog ni sebab nya setiap kali membaca entri RM mesti ada yang membuat kan hati ku terpukau..macam2 citer yang RM wat..mungkin ada sumthing yang membuatkan saya sentiasa link blog RM..

yang ni pulak...??? ermmm ^___^ kebetulan saya meminati color hijau kan..bila tengok je ceera pun minat color yang sama, membuatkan saya suka..hehe.. & macam2 citer jugak yang ceera tulih..mungkin entri dia dah tak macam dulu tapi saya tetap suka..cerita pasal anak nyer..

haaaaa...yang ni pun saya suka..sebab nya BA ni suka wat macam2 segmen yang mebolehkan saya join sama2..& macam info yang saya dapat..

untuk blog ini saya memang selalu link sebab nya akak ni selalu update entri dengan menu makanan ajer..pehtu bila tengok pic makanan tu ermmmmm...terliur tauuuu..& membolehkan saya menciplak resepi nya skali...

yang ni pulak sebab nye tuan punya blog slalu bercerita kisah anak..Al-maklum la saya kan belum ada anak..so, dok tengok anak orang je laaa...i like... ^___^

cukup la kot setakat ni kan..daaaaaaaaa...
jangan lupa join yerrrrr..



Fatwa Jabatan Mufti selangor Berkaitan ASN Tidak Tepat?


Assalamualaikum...
Hari ni saya ada baca dari SINI  ada menyatakan berkenaan dengan isu ASB/ASN ritu..Jom baca artikel tu...

.
.
.
Fatwa yang dikeluarkan oleh Jabatan Mufti Negeri Selangor bahawa pelaburan dalam Amanah Saham Nasional (ASN) dan Amanah Saham Bumiputera (ASB) sebagai haram adalah tidak tepat serta mengelirukan. ASN dan ASB merupakan dana pelaburan yang diuruskan oleh Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB), anak syarikat Permodalan Nasional Bhd. (PNB). Presiden dan Ketua Eksekutif PNB, Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman berkata, semua adalah jelas bahawa dana pelaburan yang diuruskan oleh PNB mematuhi syariah dan disahkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).
“Jawatan Kuasa Fatwa Kebangsaan yang bersidang pada Februari 2008 telah memutuskan bahawa hukum skim pelaburan ASN dan ASB adalah harus.

Maka kami berpegang kepada kenyataan tersebut dan sedia menerangkan skim pelaburan kami kepada mana-mana majlis agama negeri yang masih kurang faham.
“Semua pelaburan kami bebas daripada unsur arak, judi dan sumber was-was. Oleh itu, pelabur yang beragama Islam tidak perlu risau dengan kenyataan mengelirukan tersebut,” katanya selepas mengumumkan agihan pendapatan ASD di sini hari ini.
Beliau mengulas tentang surat pekeliling bertarikh 12 Mei 2011 yang dikeluarkan Jabatan Mufti Negeri Selangor dan disiarkan menerusi laman sesawang http://www.islamituindah.my/. Hamad Kama Piah berkata, perkara seperti ini sudah beberapa kali dibangkitkan sejak beberapa tahun lalu berikutan setiap negeri mempunyai fatwa yang berbeza-beza. Jelasnya, isu haram mula timbul apabila PNB mempunyai pegangan dalam Malayan Banking Bhd. (Maybank) dan dikaitkan dengan perbankan konvensional.
“Mereka di luar sana kena faham, bahawa Maybank juga pengendali perbankan berteraskan syariah Islam terbesar di rantau ini menerusi Maybank Islamik.
“Saya harap isu ini tidak diputarbelitkan sehingga mengelirukan masyarakat. Kami ingin menegaskan di sini bahawa pelaburan ASN dan ASB halal dan harus,” jelasnya.
Sementara itu, ketika dihubungi hari ini, Jabatan Mufti Negeri Selangor mengesahkan ada mengeluarkan fatwa dan surat tersebut kepada sebuah pengendali laman sesawang. Katanya, fatwa itu diputuskan menerusi Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor ke 2/2011 pada April lalu. Bagaimanapun, surat berkenaan dikeluarkan hanya untuk simpanan peribadi pengendali laman sesawang berkenaan dan bukannya untuk disiarkan kepada umum. “Kami telah mengarahkan pengendali laman sesawang islamituindah untuk menarik balik siaran surat itu,” kata jurucakap jabatan tersebut.


> juz info untuk kita bersama....

Monday, June 13, 2011

BerBALoi la kan...

Assalamualaikum..
pagi2 begini dah rajin jenguk intenet..heheh ^__^.. sempat baca metro untuk harini..cerita pasal aper..??? pasal Final AF9 malam tadi lerr...

Tahniah buat Hazama kerna dinobatkan sebagai Juara bagi Akademi Fantasia musim yang ke 9 malam tadi..Kejayaan itu membolehkan Hazama membawa pulang wang tunai RM200,000 berserta piala sumbangan Astro, hamper dan wang tunai yang bernilai RM5,000 sumbangan Power Root selain sebuah kamera Sony Handycam bernilai RM3,299 sumbangan Sony.


Pemenang kedua pulak Lena yang membawa pulang hadiah wang RM50,000, piala, hamper serta wang RM2,000 sumbangan Power Root dan kamera Sony Cybershot bernilai RM1,499.

Sementara tempat ketiga milik Fina dari Melaka yang membawa pulang wang RM20,000, piala, hamper serta wang RM1,000 sumbangan Power Root dan kamera Sony Cybershot bernilai RM1,499.. walau bagaimana pun saya suka sangat single terbaru Fina time dia perform semalam..I like..... 

manakala keempat, Azri menerima wang RM5,000, piala dan kamera Sony Cybershot bernilai RM1,499.

Tahniah kepada semua pemenang..tapi kesian la tengok Jimmy malam tadi..hukhuk..

Saturday, June 11, 2011

sePeTang di MetRO PoiNT, kaJang


Assalamualaikum ^___^
hari ni kan saya n Mr Yoo hanya menghabiskan masa sepetang kami bersama dengan member2 opis je..kami join tournament bowling bersama family kat Metro Point @ Kajang..tournament la sangat..sekadar game ajer..start game dalam kul 2 pm la.. n sempat jugak la kami bergambar kenangan beramai2..

Tak lupa juga bergambar bersama 3 budak ini..heee ;p
yang ni pulak hadiah2 untuk para pemenang mengikut kategori masing2..
dan ini sebahagian daripada gambar2 pemenang..
ehhhh ^___^ saya pun dapat jugak hadiah..


lastly..sempat lagi berposing bersama Mr Yoo kat situ..hehe ^___^ cukup setakat ini dulu yerrr...seronok bila dapat berjumpa ngan family kengkawan opis..hope lepas ni leh berjumpa lagi..

habis jer game bowling tadi sempat lagi saya singgah Gulati's..kata nak cari kain pasang untuk raya kan..alang2 disitu terus la singgah kan..so, esok tak yah la nak ke Jakel lagi..dapat la 2 pasang kain kat Gulati's tadi..heeee ^____^...